Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 5, 2011

::Kesan SaMa?::

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Semoga hari ini membawa seribu satu kebahagiaan dan kegembiraan buat semua...

Hari ini pagi-pagi bangun-bangun terus layan Nasi Lemak Kopi O kat TV9. Kemudian tiba-tiba sampai satu segmen 'tahukah anda'. Segmen ini membincangkan kesan pemakaian kasut flat dan kasut tumit tinggi.

Sememangnya kesan pemakaian kasut tumit tinggi sudah dibincangkan dan diakui tetapi yang baru saya tahu ialah kasut flat juga memberi kesan yang sama. 

Rupanya kasut flat juga memberi kesan kepada postur badan dan lutut. Kesan yang akan dialami oleh pemakai kasut flat sama dengan kesan yang dialami pemakai kasut tumit tinggi. 

Segmen tersebut mencadangkan kasut yang sesuai dipakai ialah kasut yang mempunyai tumit setinggi 1 inci atau 2.5cm. Mungkin selepas ini, saya pun patut memikirkan jenis kasut yang patut saya pakai. Ini kerana kesannya mungkin tidak dapat dilihat semasa muda tetapi di masa tua, tiada siapa yang tahu. Oleh itu fikir-fikirkan lah =)

2 comments:

Nurun said...

pki high heels, biasenye sbb nk nmpk lawa dan kasut tu cntk. seksa tp cantik. hehhee....
pki flat shoe sbb nmpk cute je kaki tu.

Nadhirah-chan said...

kasut flat pun sama jugak ? ayokk =='

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...