Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 25, 2013

Pertunangan: 25.5.2013

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Semoga di bulan Ramadhan yang mulia ini diberi kebahagiaan dan keberkatan kepada semua.

Akhirnya, muncul juga sikap rajin untuk menulis setelah lama idea untuk berkongsi majlis pertunangan, saya peram lama-lama. Agak-agak kalo pekasam, dah boleh makan rasenye sebab lama sangat peram. 

25.5.2013, terikatnya tali pertunangan antara saya dan My Love. Setelah lama bercintan cintun akhirnya kami bersepakat untuk melangkah setapak kehadapan. Tapi saya cakap dengan My Love kalau boleh tak nak ikat pertunangan lama-lama. Asal cukup masa untuk buat persediaan kahwin sudah memadai. 

Dalam tempoh selepas merisik dan menunggu majlis bertunang memang banyak masa yang saya ada sebenarnya tetapi biase la, orang suke buat kerja main-main. Kunun-kunun semua benda nak buat sendiri, ditambah pula dengan saya anak sulung, nasib amibil cuti seminggu. banyak juga benda nak kene settle. Ye la, walaupun balik kampung setiap minggu tetapi kalau tak buat betul-betul memang tak siap. Nasib la ayah decide nak ambil katering je. 

Antara perkara yang saya dan ibu buat sendiri; baju tunang, veil, hantaran, cupcakes sebagai doorgift, dan pelamin tunang. Mula-mula rancang nak buat kecil-kecil je tetapi ibu decide untuk mengadakan kenduri doa selamat lagi, memang ramai dan meriah sangat sampai rase macam dah kahwin pulak. Agak agak kahwin macam mana la nanti. Nak lihat ramai ke tak cer lihat gambar bawah ni. 

Keluarga dan saudara pihak lelaki yang hadir

Ramai kan yang datang, tetapi apa yang penting Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar walaupun pada mulanya hujan turun membasahi bumi pada waktu pagi. Saudara dan rakan-rakan juga ramai yang hadir dan turut berkongsi memeriahkan majlis saya ini. 

Inilah sahabat, adik dan sepupu saya.

Tema saya pada majlis tersebut ialaha turquoise, tetapi saya tidak suka semua memakai baju sama warna dengan saya jadi saya minta rakan-rakan dan saudara memakai warna pink jika anda. sebenarnya untuk menaikkan warna dalam gambar je. Biar nampak ceria dan meriah sikit. 

Okla, sampai sini dulu saya cerita keadaan majlis, nanti saya sambung yang lain pula ya. 
Terima kasih kepada yang sudi membaca. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...