Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 4, 2011

::HidUp si 'Penanam Anggur'::

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Semoga hari ini membawa seribu satu kebahagiaan dan kegembiraan buat semua...

 Setelah lama tidak menulis di teratak ini, akhirnya muncul juga kekuatan dan kerajinan untuk menulis semula. Kalau hendak kata tiada masa hendak menaip memang tipu sangat la. Mana tidaknya, sejak menjadi 'penanam anggur' sepenuh masa ini memang banyak masa terluang. 

Saya ini bukanlah 'penanam anggur'  sebenarnya, tetapi merupakan penganggur sepenuh masa setelah tamat belajar dan mengikuti program pra pekerjaan. Pejam celik pejam celik, rupanya dekat 3 minggu juga saya bertapa dirumah dan bermacam-macam aktiviti yang saya lakukan. Akhirnya masuk minggu ketiga, kebosanan sudah melanda diri dan kehabisan aktiviti yang hendak dilakukan. 

Mana tidaknya, entah berapa filem dan drama yang sudah saya lakukan 'marathon' dengan menontonnya dalam tempoh ini. Itu belum termasuk dengan novel-novel yang sudah berkurun di beli dan hanya selesai dibaca dalam tempoh menjadi 'penanam anggur' ini.

Argghhh...Bosannya. Memang seronok duduk dirumah, makan minum dan buat apa sahaja yang ingin kita lakukan. Tetapi sampai bila hendak hidup goyang kaki dan makan ditanggung. Oppsss...jangan tertekan, mungkin   belum sampai masanya, saya kene terus berfikiran positif, terus mencari dan berusaha. Insyaallah adalah rezeki untuk saya di suatu tempat.

Saya tidak akan mengalah dan akan terus mencari. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...